Ekbackeskolan hotell 2018

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet med hotell- och konferensinriktning samt turismprofil vänder sig till dig som vill arbeta med turism, hotell- och konferensverksamhet. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Framtiden

Här finns framtidens jobb! Turismnäringen är den snabbast växande näringen i världen och behovet av utbildad personal inom branschen är stor. Med 23 veckors APL under 3 år får du möjlighet att knyta de kontakter du behöver för att påbörja en framtid inom hotellbranschen. Sköter du skolan och din APL kan vi med största sannolikhet garantera att du har ett jobb efter din gymnasietid. Det är helt upp till dig!

Vi söker dig som...

har en känsla för service och tycker om att möta människor, är fantasifull, kreativ och engagerad och vill arbeta med till exempel försäljning, konferensverksamhet, receptionsarbete, guidning med mera.

Det här kommer du att lära dig

Du lär dig om service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning, företagande, språk, resmål och resvägar. Du lär dig också om planering, organisation och ekonomi, och om människors behov, traditioner och förväntningar på service samt om hållbar utveckling inom turismen. Att organisera och utföra turistresor, planera resor och ta fram intressant information om attraktionerna som passeras. Du lär dig om ett hotells olika avdelningar och verksamheten på konferenser. Skolan samarbetar med ett hotell och en konferensanläggning i Osby så delar av undervisningen bedrivs i branschmiljö.

Att tänka på

Om du vill ha högskolebehörighet är det viktigt att planera dina studier. Inom det individuella valet kan du välja att läsa de kurser som behövs för att få grundläggande högskolebehörighet. Dessa är svenska 2 och svenska 3. Prata gärna med vår studie- och yrkesvägledare om du vill studera vidare.

Våra fyra yrkesutgångar

Hotellreceptionist (reception och konferens), konferensvärd (konferens och evenemang), hotellarbete (servering, reception och konferens), turism (guide, reseledare,resesäljare)

Skriv utE-post