Fotbollstjejer - se hit! Nu skapar vi nya trender på Ekbackeskolan!

fotbollinnovationweb

Satsningen kommer att skilja sig från det traditionella sättet att tänka kring idrottsgymnasium eftersom den görs främst för att behålla tjejerna inom fotbollen då en aktiv livsstil möjliggör så många andra bra effekter vid sidan av fotbollsplanen. Satsningen är öppen för alla, alltså kommer ingen selektering att göras. Detta innebär att fler kan få möjlighet till mer resurser och kompetens samt att du som elev väljer helt fritt program från Ekbackeskolans härliga utbud. En vanlig fråga är om man måste byta klubb och det är absolut inget man behöver göra. Istället vill vi verka som en förlängd arm till din förening där vi kontinuerligt delar med oss av arbetet kring dig som spelare. På så sätt hoppas vi skapa nyfikenhet och utbyte mellan föreningar för att stärka regionens flicklag. Du får tillgång till ett tränarteam med gedigen erfarenhet från såväl ungdomsverksamheter som damallsvenskan, ett team som sett konsekvenserna av tidig elitsatsning och vill vara med och förändra för en mer hållbar utveckling av flick- och damfotbollen, såväl lokalt som nationellt.

Onsdagen 21/2 kl. 10.30-11.00 på sportlovet så bjuder vi in dig, dina kompisar, föräldrar och tränare till Idrottsplatsen i Osby där Johanna Bergman, Alexander Fridlund och Niclas Blomqvist kommer att bedriva en öppen träning för att du ska kunna få ett smakprov på ett träningstillfälle med oss och möjlighet att ställa alla dina frågor.