Ekbackeskolan handels 2018

Handels- och administrationsprogrammet

På Handels- och administrationsprogrammet får du möta människor i flera olika säljsituationer på olika platser. Detta hjälper dig att arbeta upp din förmåga att kommunicera och ge service på många olika sätt. Under din tid på programmet kommer du också att få sätta dig in i hur en butik jobbar med marknadsföring både i butiken och på nätet. Du kommer också att få lära dig vad som krävs för att driva en egen butik i framtiden.
Entreprenörskap går som en röd tråd genom hela din gymnasietid med början i årskurs 1, fördjupning i årskurs 2 och avslutas med ditt eget företag i Ung Företagsamhet (UF) i årskurs 3.
I utbildningen ingår 22 veckors arbetsplatsförlagd tid, APL, då vi samarbetar med många företag och då det även finns möjlighet för dig att göra APL utomlands i årskurs 2 och/eller 3. Detta ger dig möjlighet att se hur butiker fungerar både i Sverige och utomlands. Du kan knyta många nya kontakter och utöka ditt personliga nätverk.

Inriktning Handel och service

Du kommer att jobba med företagare där du lär dig inköp, försäljning, entreprenörskap samt marknadsföring av varor och tjänster. Ditt lärande varvas på ett entreprenöriellt sätt i både teori och praktik.

Framtidene

Genom att studera på Handels- och administrationsprogrammet får du möjlighet att skaffa dig grundläggande högskolebehörighet om du vill fortsätta studera på högskola eller yrkeshögskola. Möjligheterna till arbete efter avslutade studier är stor.

Skriv utE-post