Industritekniska programmet

Programmet leder till ett tekniskt avancerat yrke och vänder sig till dig som vill arbeta med till exempel produktframställning, driftsäkerhet, underhåll och svetsning inom teknisk industri. Programmet är ett bra val för dig som vill studera med en praktisk inriktning och samtidigt skaffa dig en yrkesutbildning.

Inriktning Svetsteknik

Inriktningen Svetsteknik lär dig plåtbearbetning och olika svetstekniker ex kälsvets och rörsvets. Du får även utveckla dina kunskaper i att läsa och att själv konstruera ritningar. Inriktningen mot svets kan leda dig efter genomförd utbildning till att bli diplomerad svetsare. Svetsutbildningen bedrivs i enlighet med International Institute of Weldings principer och är internationellt meriterande. Ekbackeskolan är en av få skolor i Sverige som är godkänd av Svetskommissionen för att ge denna internationella svetsutbildning (se www.svets.se). Efterfrågan på duktiga yrkessvetsare är stor och chanserna till jobb både i Sverige och utomlands är goda.

Vi har riksintag på inriktning svetsteknik

Riksrekryterande utbildning innebär att en skola tar emot elever från hela landet. En elev kan alltså söka till en riksrekryterande utbildning i en annan kommun på samma villkor som de elever som bor i den kommun där utbildningen anordnas. för utbildningen