Ekonomerna besökte Lunds universitets inspirationsdagar

lu2017web

Det var fullsatt när Ekonomiprogrammet på universitetet informerade om hur det är att läsa på programmet och om hur det är att vara student på universitetet. Det stora intresset visas också i de intagningspoäng som krävs för att kunna komma in på utbildningen. För de elever som klarar av utbildningen så väntar goda tider. Ovanligt hög procentsiffra av eleverna får jobb direkt efter utbildningen och detsamma gäller även de elever som tar examen på Juridicum och valt att utbilda sig till jurist.

lundwebkasse

Många tankar fick eleverna efter en intressant och lärorik dag i lärdomsstaden Lund som för övrigt bjöd på ett strålande vackert väder. Allmän behörighet, särskild behörighet, sökgrupper m m var något som eleverna får fundera vidare på. Räcker betygen?

En uppmaning som framfördes flera gånger är att eleverna bör göra högskoleprovet. Om man inte lyckas så bra resultatmässigt på högskoleprovet så kan det vara avgörande för att komma in. Om två elever har samma betygspoäng så kommer den elev att väljas som har gjort högskoleprovet … oavsett resultat på provet. Uppmaningen är klar … gör högskoleprovet!

lu20175web